Hockey 3 Juni

Teamindelingen seizoen 2024-2025

Nieuws afbeelding

Beste leden,


Nu het seizoen langzaam ten einde komt zijn we ook al druk bezig met de indelingen voor volgend seizoen. Hierbij een bericht met extra informatie hierover.


De indelingen voor alle jeugdteams zullen bekend worden gemaakt op 9 juni. Op deze dag zullen de indelingen om 12:00u online te zien zijn wanneer je inlogt op de website van hcel. Hierover zal een bericht op Lisa verschijnen.


Indeling prestatieteams


Voor volgend seizoen zijn er een aantal wijzigingen met betrekking tot de prestatieteams. Ten eerste is besloten om de MO16-2 geen prestatieteam te maken. Dit aangezien we volgend seizoen helaas maar 3 MO16 teams hebben waardoor er maar ruimte is voor één prestatieteam. Daarnaast is ook besloten dat er bij de O12 jeugd niet meer gewerkt wordt met prestatieteams. Het doel is om bij deze teams in te delen op basis van spelbeleving. Hierbij zal er nog onderscheid gemaakt worden op basis van niveau maar hier zal niet de nadruk op komen te liggen. Deze indelingen worden gemaakt op basis van de evaluaties van trainers/coaches en coördinatoren.


Hierdoor is het zo dat voor volgend seizoen de volgende teams aangemerkt worden als prestatieteam: MO18-1, MO16-1, MO14-1, MO14-2, JO16-1 & JO14-1. De indeling bij deze teams wordt gemaakt op basis van evaluaties van trainers, coaches en coördinatoren. Voor de spelers waarbij er nog twijfel is over de indelingen wordt er meegetraind bij het team waarover twijfel bestaat of dit passend is. Het meetrainen voor deze twijfelgevallen is al opgestart. ( Hierbij de vraag voor jongensteams hoe dit werkt en wat wordt prestatieteam? )


Indeling O12 jeugd


Zoals eerder al gecommuniceerd heeft de bond besloten om de O12 jeugd vanaf het seizoen 2025-2026 met 9-tallen te laten spelen op een driekwart veld. Voor het seizoen 2024-2025 mogen alle clubs nog kiezen of zij met 11-tallen of 9-tallen werken. Aangezien uit de evaluaties van de pilot duidelijk naar voren komt dat de 9-tallen er positiever uitkomen voor deze leeftijd hebben we besloten om volgend seizoen bij HCEL alleen te werken met 9-tallen. Hierdoor zullen de teams bij de O12 jeugd dus ook kleiner zijn dan voorgaande jaren.


Zomerstop


De trainingen gaan dit jaar door tot en met 14 juni. In overleg met de trainer/coach kan afgesproken worden om eerder te stoppen.


Voor de start van het nieuwe seizoen zal er een nieuw bericht worden gestuurd waarin wordt aangegeven wanneer de teams weer op zullen starten.


We wensen iedereen nog veel succes met de laatste competitiewedstrijden!


HCEL Hockey Academy