Senioren

Vanaf 18 jaar val je onder de senioren (peildatum 1 oktober van het lopende verenigingsjaar).
HC Etten-Leur biedt voor jongeren ook de mogelijkheid om te spelen in een Dames Jong of Heren Jong team. Dit is een aparte competitie voor 17 tot en met 25 jarigen bedoeld als overgang naar de 'echte' senioren. De reguliere competitie is bedoeld vanaf 18 jaar. Je kunt dus vanuit de jeugd (junioren) ook rechtstreeks doorstromen naar de senioren competitie.

De eerste teams van HC Etten-Leur (Dames 1 en Heren 1) komen uit de in de bondscompetitie, de zogenaamde standaardcompetitie. Alle overige teams spelen op diverse niveaus (klasses) binnen het district Zuid, de zogenaamde reservecompetitie.

De leeftijdscategorieën bij de senioren zijn als volgt:
Dames of Heren Jong: 17 tm 25 jaar
Dames of Heren: vanaf 18 jaar
Dames Veteranen: vanaf 30 jaar
Heren Veteranen: vanaf 35 jaar

De teams trainen afhankelijk van de wensen van een team en beschikbaarheid van velden één à twee keer per week. Op zondag spelen de teams wedstrijden. De competitie loopt in de periode van september tot en met november en van maart tot en met juni.

Alle seniorleden zijn vanuit de KNHB verplicht in het bezit te zijn van een scheidsrechterskaart. Nieuwe leden biedt HC Etten-Leur te mogelijkheid de scheidsrechterskaart te behalen. Alle seniorenteams worden bij thuiswedstrijden ingepland om een ander team te fluiten. Ook word je een of twee keer per seizoen opgeroepen om op zaterdag een juniorenteam te fluiten.

Zaalhockey
In de winterperiode biedt HC Etten-Leur de mogelijkheid zaalhockey te spelen. Dit is een aparte competitie in de periode december tot en met februari. Je traint dan (desgewenst) één keer per week in een zaal. Ook speel je een aantal wedstrijden in deze periode. Dit zijn altijd twee wedstrijden per wedstrijddag (zogenaamde blokwedstrijden). De zaalhockeywedstrijden kunnen zowel op zaterdag als op zondag zijn. Deze wedstrijden zijn niet regelmatig. Soms speel je een paar weekenden achter elkaar en dan bijvoorbeeld een paar weekenden niet. De KNHB probeert voor senioren de zaalwedstrijden zoveel mogelijk op zondag te plannen, maar dit is helaas niet altijd mogelijk.

De kosten voor zaalhockey zijn niet in de 'normale' contributie inbegrepen. Voor spelers van selectieteams is zaalhockey verplicht.

Wat kost het?

De contributie voor senioren vind je hier.

Proeftrainen of lid worden?

Weet je niet zeker of je lid wilt worden, kom dan eerst eens proefdraaien! Je bent altijd welkom om drie keer mee te trainen. Geef jezelf op via het inschrijfformulier en wij nemen contact met je op. Hierop kun je ook aangeven eerst gebruik te willen maken van de drie gratis proeftrainingen.

Geen competitie wel hockey?

Ook dat is mogelijk bij HC Etten-Leur. Hiervoor hebben we trimhockey. Klik op deze link voor meer info over trimhockey.