Junioren A tm D

Vanaf (ongeveer) 10 jaar val je onder de junioren en ga je spelen op een groot veld in een elftal.
Je wordt dan ingedeeld in een D-elftal.

De junioren van HC Etten-Leur bestaat uit kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 17 jaar. De leeftijdscategorie waarin je uitkomt is afhankelijk van hoe oud je bent op 1 oktober van lopende seizoen. Deze leeftijdscategorieën zijn bepaald door de KNHB. Je mag nooit spelen een lagere categorie dan je leeftijd op 1 oktober van dat verenigingsjaar. Middels een dispensatieverzoek kan hierop een uitzondering worden gemaakt door de KNHB. De club moet dit dan aanvragen.

De leeftijdscategorieën zijn als volgt:
D-jeugd: 10 of 11 jaar
C-jeugd: 12 of 13 jaar
B-jeugd: 14 of 15 jaar
A-jeugd: 16 of 17 jaar

De teams trainen (doorgaans) twee keer per week. Op zaterdag spelen de teams wedstrijden. De competitie loopt in de periode van september tot en met november en van maart tot en met juni. Van de ouders/verzorgers van de spelers wordt verwacht dat ze beschikbaar zijn als rij-ouder. De coach of teammanager maakt voor de uitwedstrijden een rijschema zodat er gezamenlijk naar de uitwedstrijden kan worden gereisd. Ook is het gebruikelijk dat één of enkele spelers (bij toerbeurt) zorgen voor fruit in de rust van de wedstrijd.

Zaalhockey
In de winterperiode biedt HC Etten-Leur de mogelijkheid zaalhockey te spelen. Dit is een aparte competitie in de periode december tot en met februari. Je traint dan één keer per week in een zaal. Ook speel je een aantal wedstrijden in deze periode. Dit zijn altijd twee wedstrijden per wedstrijddag (zogenaamde blokwedstrijden). De zaalhockeywedstrijden kunnen zowel op zaterdag als op zondag zijn. De wedstrijden zijn niet regelmatig. Soms speel je een paar weekenden achter elkaar en dan bijvoorbeeld een paar weekenden niet.
De kosten voor zaalhockey zijn niet in de 'normale' contributie inbegrepen. Voor spelers van selectieteams is zaalhockey verplicht.

Wat kost het?

De contributie voor junioren vind je hier.

Proeftrainen of lid worden?

Weet je niet zeker of je lid wilt worden, kom dan eerst eens proefdraaien! Je bent altijd welkom om drie keer mee te trainen. Geef jezelf op via het inschrijfformulier en wij nemen contact met je op. Hierop kun je ook aangeven eerst gebruik te willen maken van de drie gratis proeftrainingen.