Scheidsrechters

Hockeywedstrijden fluiten; het hoort erbij. Toch?! Nee. Hockeyclub Etten-Leur wil het fluiten van wedstrijden zo leuk maken dat het juist niet als verplichting wordt gezien. Want laten we eerlijk zijn, een wedstrijd goed fluiten is ook topsport.

Onze uitgangspunten?

  • Alle wedstrijden op onze club moeten begeleid worden door scheidsrechters die passen bij het niveau van het spel van het betrokken team.
  • Structurele coaching en begeleiding vanaf de jeugd moet leiden tot continu├»teit in het scheidsrechtersbestand en aanwas van vrijwillige clubscheidsrechters. 
  • We moeten voldoen aan de verplichtingen die wij op arbitragegebied hebben richting de KNHB.

Wat doet Hockeyclub Etten-Leur voor haar (toekomstige) scheidsrechters?
1. Spelregelkennislijn 
Het hockeyspel kunnen spelen, begint bij kennis van de regels. De KNHB heeft een speciale spelregelkennislijn ontwikkeld. Daarbij worden jeugdspelers zo vroeg mogelijk vertrouwd gemaakt met arbitrage in de breedste zin van het woord.

Voor diverse leeftijdscategorie├źn organiseren we bij Hockeyclub Etten-Leur spelregelavonden. Voor jeugdleden zijn deze veelal verplicht. Ben je aan de beurt? Dan ontvang je daarover vanzelf bericht.

2. Begeleiding
Beginnende scheidsrechters gooien we niet in het diepe. Vooral de eerste wedstrijden van een scheidsrechter zijn bepalend voor de motivatie! Daarom geven wij extra aandacht aan begeleiding in deze fase. We werken met scheidsrechtersbegeleiders en daarnaast streven we om nieuwe scheidsrechters op te stellen met een 'ervaren' fluiter. Je kunt ook altijd zelf begeleiding aanvragen als je dat wilt!

3. Opleidingen 
Echt werk maken van je fluitkunsten? Dat juichen we toe. Een mogelijkheid is het volgen van een CS+ opleiding op onze club. Dit traject beslaat ongeveer een half seizoen en bestaat uit een theoretisch deel en het fluiten van wedstrijden in de praktijk, onder begeleiding van een ervaren collega, die hiervoor de cursus tot leercoach bij de KNHB heeft gevolgd. Dit traject wordt afgesloten met een Proeve van Bekwaamheid.

Vragen?
Vragen over het arbitrageplan of daaruit voortvloeiende acties? Neem dan contact op via [email protected]Clubscheidsrechters van Hockeyclub Etten-Leur fluiten in hun eigen polo.