14 Oktober

Update maatregelen Corona (14 oktober)

Beste leden, vrijwilligers, ouders,


De gedeeltelijke lockdown heeft helaas impact op de amateursport en dus ook op onze club. Er zijn een aantal nieuwe regels van kracht als gevolg van de nieuwe maatregelen. Hieronder lees je de nieuwe regels (naast alle bestaande regels) en welke besluiten het bestuur heeft genomen. 

 

Regels naar aanleiding van nieuwe maatregelen (aangekondigd 13 oktober) 


Sporten is alleen nog beperkt mogelijk: 

Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. 
  1. Voor kinderen tot 18 jaar (sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan). 

  1. Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten (is reeds van toepassing bij onze vereniging). 

 

Bovenstaande betekent dat met ingang van woensdag 14 oktober 21.30 uur trainingen van seniorenteams tot nader bericht worden afgelast. Het bestuur kiest er bewust voor om het tijdstip van ingang 30 minuten eerder te leggen dan het kabinet heeft besloten. Verder adviseren wij dringend om geen onderling partijtje te spelen als afsluiting van deze laatste training. Mogelijk dat wedstrijden en partijvormen een grotere impact hebben op de kans van besmettingen dan tot nu toe werd verondersteld. Het vriendelijk doch dringende verzoek aan de teams om je hieraan te houden en te zorgen dat de kleedkamerdeur en poort in overleg worden afgesloten. 

 

Geplande (oefen)wedstrijden van alle teams worden per direct afgelast, uitgezonderd oefenwedstrijden tussen twee teams van Hockeyclub Etten-Leur. Let op: bij onderlinge oefenwedstrijden geldt nog steeds dat GEEN publiek aanwezig mag zijn. 

 

Vervolg 

Er zijn inmiddels diverse verzoeken gedaan en ideeën geopperd voor alternatieve invulling van de competitieweekenden (junioren). Het bestuur zal maandag 19 oktober in de reguliere bestuursvergadering hierover van gedachten wisselen. Doelstelling is dat we binnen de geldende regels op een verantwoorde manier tot een goede invulling kunnen komen. Tevens zal het bestuur overleggen over alternatieve trainingsmogelijkheden voor senioren tijdens de gedeeltelijke lockdown en wordt nagedacht over een alternatieve invulling tijdens de winterstop, nu is besloten om niet te zaalhockeyen. Vanzelfsprekend zijn ideeën hierover van harte welkom ([email protected]).


Sportieve groet,


Bestuur Hockeyclub Etten-Leur