Inschrijving KNHB zaalcompetitie

Tijdens de winterstop op het veld organiseert de KNHB een zaalcompetitie. Deze competitie is voor senioren, junioren en 8-tallen. Half september dienen wij de inschrijving bij de KNHB voor de zaalcompetitie in te leveren.
Voor Topjeugd en Heren 1 en Dames 1 is deelname verplicht gesteld vanuit de club. Voor andere teams is de deelname facultatief. Eind augustus worden daarom alle competitieteams in de senioren en junioren en de 8-tallen aangeschreven met de vraag of ze zich wensen in te schrijven voor de zaalcompetitie.

De teams die in de zaalcompetitie uitkomen trainen 1x per week in een door de club geregelde zaal. De wedstrijden vinden plaats in de periode van 5 december 2021 tot en met 20 februari 2022, exclusief het 1e weekend en inclusief laatste weekend van de kerstvakantie. Wij hebben geen invloed op het speelschema.

Inschrijfformulier

Heeft je team interesse in het deelnemen aan de KNHB zaalhockeycompetitie, dan dient de coach/manager het team in te schrijven via het inschrijfformulier waarvoor een link per mail wordt verstuurd. Het inschrijfformulier is van belang om voor de zaalcie het plannen en de communicatie zo makkelijk mogelijk te maken.

Het is altijd een hele puzzel is om het trainingsschema voor de zaal kloppend te maken, dus zowel de teams als wij zijn er bij gebaat als de trainers flexibel zijn in de beschikbaarheid. Geef de beschikbaarheid van trainers zo ruim mogelijk op. Uiteraard houden wij rekening met eventuele eigen trainingen van de trainers.

Voor de klasse waarin het team wenst uit te komen, kan de klasse van het veld worden aangehouden.
Wij checken altijd voor inschrijving of dit in lijn ligt met het veldcompetitieverloop.

Inschrijfvoorwaarden

Aan het meespelen met de KNHB zaalcompetitie is ook een aantal verplichtingen voor het team verbonden. Het is belangrijk dat dit meegenomen wordt in de overweging tot inschrijving:
 • De zaalcompetitie staat los van de contributie die iedereen individueel aan de hockeyclub betaald voor de veldcompetitie. Deelname aan de zaalcompetitie bedraagt gemiddeld € 850,00 per team. Voor jongste jeugd (8-tallen) ligt dit bedrag rond de € 500,00 gezien zij minder wedstrijden en kortere wedstrijden spelen.
  De contributie wordt eind november in rekening gebracht bij de eerste contactpersoon van het team. Deze draagt zelf zorg voor inning van de contributie bij de deelnemende teamleden.

 • Het team zorgt zelf voor een trainer (zaaltrainingen vanaf 29 november 2021 tm 20 februari 2022). Informeer dus bij de huidige trainer of deze ook in de zaal wilt trainen en ga anders op zoek naar een trainer die dit op zich wilt nemen. Sommige (senioren) teams kiezen ervoor om niet in de zaal te trainen. Geef dit duidelijk aan op het inschrijfformulier, in dat geval zijn de kosten voor een team ongeveer € 425,00 (zaalhuur trainingen vervalt).

 • Het team regelt zelf voor de thuisblokken steeds 2 zaalwachten (18+).

 • Teams vanaf de B-jeugd worden ingedeeld om te fluiten. Dit zal gezien alles in blok wordt gespeeld waarschijnlijk op andere dagen zijn dan dat je zelf wedstrijden speelt. De coach van de aangewezen teams is verantwoordelijk voor het tijdig aanwijzen van spelers die de arbitrage verzorgen.
  Het leveren van scheidsrechters door deze teams is verplicht!
  Als een ingedeelde scheids is verhinderd dan dient het team alsnog zelf voor een vervangende scheidsrechter te zorgen.
 • Voor het spelen in de zaal is een zaalstick, zaalschoenen en handschoentje verplicht. Deze moeten de spelers zelf aanschaffen. Voor keepers is een zaalstick niet verplicht.

 • Competitiewedstrijden vinden zowel op zaterdag als zondag plaats (voor senioren ook incidenteel in de avond) Alle teams spelen steeds 2 wedstrijden binnen een blok (3-luik). Voor ‘reguliere’ teams is dit een 3-luik.
  Er zijn in totaal 6 wedstrijddagen, waarvan 2 wedstrijddagen thuisblokken betreffen. Het kan voorkomen dat zowel zaterdag als zondag in één weekend wordt gespeeld waarna een of meerdere weekenden geen wedstrijden zijn.
  Voor Topklasse (junioren) en Standaardteams (senioren) geldt dat er gespeeld wordt in een een 5-luik, met in totaal 5 wedstrijddagen en 1 thuisblok.

 • Teams worden op de hoogte gehouden via nieuwbrieven en er wordt een inloopavond georganiseerd voor vragen en ophalen materiaal op 23 november 2021.

 • Indien je nu aangeeft deel te willen nemen en je team kan worden geplaatst in de KNHB competitie*, dan is terugtrekking niet meer mogelijk. Dit omdat alle teams in de poule waarin het team ingedeeld wordt daar de gevolgen van ondervinden en de KNHB hier boete voor in rekening brengt.

 • Voor trainingen wordt gebruikt gemaakt van zalen in Etten-Leur (KSE en Turfschip), Oudenbosch (De Beuk), Rucphen (de Vijfsprong) en Rijsbergen ('t Trefpunt). De zaalcie draagt zorg voor het trainingsschema en houdt hiermee rekening met de beschikbaarheid van de trainer(s) en eigen trainingen van de trainers, zie het inschrijfformulier in de bijlage.
*De zaalcommissie kan bij inschrijving nog geen garantie geven of het team vanuit HCEL ook daadwerkelijk aan de KNHB zaalcompetitie kan deelnemen. Dit is mede afhankelijk van het aantal teams dat wil deelnemen en het aantal beschikbare zaaluren. Indien nodig wordt door het bestuur bepaald welke niet-prestatieteams mee kunnen doen aan de competitie.

Niet genoeg animo?

Als er binnen een team niet genoeg spelers willen deelnemen aan de competitie, dan kun je op eigen initiatief ook samen met een ander veldteam een zaalhockeyteam vormen. Hou daarbij wel rekening met de leeftijdscategorie.
De zaalcommissie bemiddelt niet tussen teams, dus dit moet je echt zelf regelen. Ook voor samengestelde teams geldt het voorbehoud van daadwerkelijke plaatsing.

Vragen?

Heb je vragen over de inschrijving of heeft je team geen inschrijfformulier ontvangen? Neem dan contact op met de zaalcommissie: [email protected]